Pages in English
    
Bestilling/priserRommene

 

Sentralt

Konferansested og nabo

Handlegaten
 
Kulturvandring
 
Spisesteder og uteliv

Utstilling

Historien

Om Cochs

Gjester

Omgivelsene

Til hovedsiden

Cochs Pensjonat
Parkveien 25 N - 0350 Oslo

Telefon +47 23 33 24 00
Telefax +47 23 33 24 10
Org.nr.: 939 194 428 MVA


booking@cochs.no 

 

 
Lars Saabye Christensen (1953 - )

Forfatter og vinner av Nordisk Råds litteraturpris 2001 for “Halvbroren”

Fra “Halvbroren”: “Jeg forlanger å få rom 502. Jeg ligger, snart bevisstløs, i den skjeve sengen og forsøker å tenke meg hva far hadde drømt, når han lå her og stirret i taket, på rom 502, Cochs Hospits”. (Rom 502)  
 
 
Halvbroren

Lars Saabye Christensen stoppet så ofte utenfor Cochs Pensjonat i Oslo at han skrev stedet inn i ”Halvbroren”. Men først i går gikk han inn og møtte seg selv i døra.
 
”Jeg gikk ofte forbi Cochs Pensjonat i barndommen og jeg sakket alltid farten der. Men jeg gikk aldri inn”, sier forfatteren Lars Saabye Christensen. ”Det var et sted uten innsyn. Jeg gjorde meg opp mange tanker om hva som foregikk bak inngangsdøren”, fortsetter han. Disse tankene havnet til slutt i den gigantiske romanen ”Halvbroren”, som allerede da hadde rundet 250.000 solgte. I ”Halvbroren” bor romanfiguren Arnold Nilsen 4982 døgn på rom 502.

Så underlig at da nåværende eier Isak Skram kom til Oslo i 60 årene for å studere og tok inn på Cochs Pensjonat, ble også han tildelt rom 502.

”Saabye setter seg opp i sofaen. Utsikt mot bakgården, en murvegg, regn, litt slaps og høstløv som gulner. Han avviser ikke at Fred og Barnum kan dukke opp igjen. Han har god tid”! Rom 502 heter i dag selvsagt ”Halvbroren”

Albert Henrik Mohn  (1918 - 1999)
Utenrikskorrespondent og forfatter

Albert Henrik Mohn var en av de aller første journalistene som kunne kalle seg profesjonell utenrikskorrespondent. Etter krigen og fram til sin død produserte Mohn en kolossal mengde artikler i norske aviser, den siste stod på trykk i mai 1999, etter hans død. I tillegg skrev han en rekke reiseskildringer og bøker. I lange perioder var han fast losjerende på Cochs Pensjonat.
(Rom 321)
 


Hallgrim Berg  (1945 - )
Lektor, historiker, forretningsdrivende, stortingsrepresentant, spelemann, sogeforteljar m.m.


“Eg bur ofte på Cochs Pensjonat når eg er på bytur. Her er det hyggelig, reint og fint, sentralt og praktisk. Eg likar eit husvære med sjel, tradisjon, med kunst på veggane og ein innehaver som spelar munnharpe”. (Rom 214)

  
Edvard Hoem ( 1949 - )
Debuterte i 1969 med diktsamlingen ”Som grønne musikantar”. Hoem har mottatt en rekke priser og vært innstillt til Nordisk Råds litteraturpris for romanene ”Kjærleikens ferjereiser”, ”Prøvetid” og ”Ave Eva”.
 


 


«Prisene i Norges hovedstad Oslo ble for drøye, selv for en vellykket kunsthandler fra London. Jeg hadde tenkt å bli på Norum til kastanjene stod i blomst, men flytter til Cochs Pensjonat i Parkveien. Jeg har utsikt til restauranten som blir kalt Lorry, eller Parkkafeen. Den er stengt på grunn av brann, men åpner igjen om noen uker» (sitat fra Roerne i Christiania s 49).
 
Mer om Edvard Hoem her:

www.oktober.no/forfattere/forfattere/007f.html

og Bjørnson-året 2010

 
Mia Berner (1923 - 2009 )

Akademisk lærer og forfatter

Født i Stavanger i 1923. Flyktet til Sverige under krigen på grunn av sitt arbeide i motstandsbevegelsen. Arbeidet som akademisk lærer i sosiologi hele livet. Hun har skrevet lærebøker og vitenskapelige artikler som filosof, psykolog og sosiolog. Fra 1985 har hun en betydelig litterær produksjon bak seg. I 2003 flyttet Mia fra økologisk vestsvensk småbruk, til utsikt over Slottsparken fra Huset Cochs` bakre regioner. (Rom 521)  

 

Mia Berner skrev bl.a. boken ;
«Fordi det er slik jeg ror»

 
«Erotikk takk!», skrev Dagbladet om boken som selvfølgelig har «minst et knull i hver historie». Og Mia Berner har alltid vært glad i menn. I Dagbladets Magasin forteller hun om et svært godt forhold til sin far og et svært dårlig forhold til mor. I 1942 flyttet hun fra Stavanger til Oslo som nittenåring for å studere ved UiO. Da hadde hennes mor forlengst gitt henne opp. «Med flate sko og meninger blir man aldri gift», sa moren, som mente hun var i ferd med å forspille alle sine sjanser hos det andre kjønn.
 
Men Mia Berner var pen, hadde mannekengmål og var intelligent og entusiastisk. Ryktene sier at til og med Olof Palme vurderte å fri til henne da de studerte sammen i Uppsala. «Men han torde vel ikke fordi jeg var så omsvermet», ler Mia i intervjuet med Dagbladet. Og hvis du skulle se en kvinne med store, røde briller, rødt høreapparat, rød leppestift, rød neglelakk, rød genser og rød kåpe, utenfor Cochs, så er det ikke tvil. Det er Mia Berner!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rimelig overnatting i oslo - rimelige rom i oslo - rimelig husvære i oslo - utleie av rom i oslo - billig overnatting i oslo - billig hotellrom i oslo .- rimelige hotellrom i oslo -