Pages in English
    
Bestilling/priserSe rommene våre

 

Slik finner du oss

Konferansested og nabo

Handlegaten
 
Kulturvandring
 
Spisesteder og uteliv

Kunst på veggene våre

Historien

Om Cochs

Gjester

Bildegalleri

Til hovedsiden

Cochs Pensjonat
Parkveien 25 N - 0350 Oslo

Telefon +47 23 33 24 00
Telefax +47 23 33 24 10
Org.nr.: 939 194 428 MVA


booking@cochs.no 

 

Lange tradisjoner

Historikk
Pensjonatet ble startet i 1927 av søstrene Coch, derav navnet. I begynnelsen var det 2 pensjonater i huset; Cochs Pensjonat og Mina Johannessens Pensjonat. Gjestene var fastboende ungkarer, som bodde 2 og 3 på hvert rom. Det var bad i hver fløy, toaletter i trappa og vaskeservanter med vannmugge og vaskevannsfat på rommene. Mat var viktig den gangen; det ble servert 3 måltider i pensjonatets spisesal og kaffe og kaker i salongen som lå vis-a-vis.

En livsbeskjeftigelse
I
1946 kjøpte Anna og Anton Gjesdal Cochs Pensjonat. Å drive pensjonat var en slags livsbeskjeftigelse; enkefru Coch og familien Gjesdal bodde og arbeidet på pensjonatet til sin død. De første årene er de fleste gjestene fastboende, de både bor og spiser på Cochs. I 60 og 70 årene er det bedrifter som dominerer. Mange postansatte, politifolk og ansatte ved STK bodde da på Cochs Pensjonat. Overgang til ”hotelldrift” skjer i 1985.

I 1963 kjøpte Gjesdals Mina Johannessens Pensjonat.

Les mer om Cochs' tidlige historie
 

Familien Skram overtar driften

I 1985 overtar nåværende eiere Anne-Karin og Isak Skram (De møttes faktisk mens de begge bodde på Cochs Pensjonat i 60 årene; hun som datter av eierne, han som innlosjert ung student i Oslo). Pensjonatet gjennomgår en omfattende restaurerings- og investeringsfase. Det blir lagt inn bad/toaletter på nesten alle rom.


Familien Skram: Fra venstre: Anna Gyril,
Anne- Karin, Isak, Johanne og Ida Victoria

Kongelige rom
I 1996 kommer ”De kongelige rom” med utsikt over Slottsparken etter at en stor leilighet ble innlemmet i pensjonatet. I denne avdelingen er det meget høy standard på rommene og de er ofte booket lang tid i forveien.

Utvidelser
I 2001 kjøper familien Skram 2dre etasje av Parkveien 25 og i løpet av 2002 innlemmes også denne etasjen i Cochs Pensjonat. De 20 nye rommene får høy standard. Det blir også installert kabel-TV på samtlige rom med bad. Det eneste som står uforandret er prisene.

Cochs Pensjonat har 88 rom, 205 senger, 23 ansatte og ledes av datteren Anna Gyril, som har fått en solid hotellutdannelse i Sveits. De fleste gjestene er norske og utenlandske turister. Men også videregående skoler, høyskoler, universiteter og bedrifter benytter pensjonatet i stor grad.

Her kan du laste ned vår kundeavis
- Februar 2011:

Klikk for å lese eller skrive ut vår kundeavis (PDF)
I sisten av februar sendte vi ut vårt Cochsmagasin til kunder og forbindelser. Tema denne gang var selvfølgelig Ski-VM. Du kan lett skrive ut ditt eget eksemplar fra denne PDF-filen. (Klikk på bildet av avisen.)

ITALIENSKE GJESTER UNDER VM
Arrangementskomiteen fra
Val de Fiemme 2013 bodde på Cochs!
 
Arrangementskomitéen for arrangementet som foregikk i italienske Val di Fiemme i 2013, bestilte 25 rom hos oss under VM i Oslo. Cochs Pensjonat ble et yrende miljø av engasjerte VM-gjester, og selvfølgelig hyggelig også for alle andre gjester som fikk anledning til å treffe entusiaster for vinteridrett!


60 år på Cochs, noen bedre?

At Einar Haugen har vært gjest på Cochs i over 60 år, har også en naturlig forklaring.Han er fetter av nåværende eier Anne Karin Skram. Einar bodde på Cochs i 1952-53 da han gikk på Oslo Handelsgymnasium. Senere gikk han Skogskolen og ble Fløtningsfullmektig og senere adm. sjef. Hva husker han best? 

“Vi hadde ikke så mye penger, ukas utskeielse bestod i Cola og noen bananer sammen med kjæresten – på rommet”, ler han. “En gang var det så fullt at Albert Henrik Mohn og jeg måtte sove på hver vår sofa i salongen. Det var litt spesielt å snakke med en av tidens kjendiser, han var meget interessant og hyggelig”. Av lærerne husker han Magnus Grønvold best, han har oversatt en stor mengde spansk litteratur til norsk, bl.a. Don Quijote (sammen med Nils Kjær). “Han hadde ikke smilt siden 1905”, forteller Einar, “men vi fikk oppleve det i 1953. Han kom inn i klassen og begynte å rope opp navn, da ingen svarte etter 3-4 forsøk, begynte det å demre - han var i feil klasse. Da bredte det plutselig et smil seg utover det ellers så alvorlige ansiktet og han forlot klasserommet under full applaus”! “Og det nyttet ikke å komme for sent, skoleporten ble låst kl. 08.00, å komme presis  var en viktig del av lærdommen den gangen”.
 
Han husker også godt arbeidsjernet og den store administratoren Anna Gjesdal, pensjonatvertinne og Einars tante. Fullt hus, full pensjon og klesvask bød på helt andre arbeidsdager enn vi er vant til i dag. “Men plutselig skulle hun slappe av og ha det litt moro – da kommanderte hun meg og et par andre inn i salongen for å spille Casino, og da nyttet det ikke å si nei”!


“En annen av lærerne var Harald Witzøe, bedre organist enn geografilærer”, ler Einar. “Jeg husker at Organistforeningen var fortørnet over at han hadde klippekort i det populære programmet - Hyggestund ved orgelet - i NRK. En gang i måneden holdt han også en liten konsert for elevene i Gymnasets Aula”.

“Jeg husker også godt min første Oslotur 7. juni 1945. Vi hadde fått fri for å møte kongen, men ikke helt fri - vi måtte pugge Kongesangen først. En kamerat og jeg seilte i båt bak Kongeskipet inn Oslofjorden. Det var svært spesielt og høytidelig”, forteller han. Einar har ikke tall på de gangene han har bodd på Cochs og i april 2008 går ferden fra  Halden til Cochs igjen. Da er det over 60 år siden han første gang vandret gjennom Slottsparken opp til den anonyme grårøde murbygningen med det lille metallskiltet ved inngangsdøren i Parkveien 25. Du kan bli vemodig av mindre . . .

Jubileum oktober 2002
I løpet av 2001-2002 ble Cochs Pensjonat igjen modernisert og utvidet med 20 nye rom. I samme periode utgav Lars Saabye Christensen romanen ”Halvbroren”, der store deler av handlingen foregår på ”Cochs Hospits”. Hva var mer naturlig enn å invitere forfatteren til jubileeet?


Lars Saabye Christensen intervjues på jubileumsfesten  

Daglig leder og tredje generasjon pensjonatvertinne Anna Gyril med fjerde generasjon, her representert ved Lucas 1/2 år og Matilde 4 år

Fra 2004
 
I tredje generasjon av familien Skram er det eldste datter Anna Gyril som har valgt «hotellveien». Hun begynte tidlig å interessere seg for driften av pensjonatet og var aktivt med i hele ungdomstiden. Så satte hun kursen mot Sveits og byen Neuchatel hvor den kjente internasjonale hotellhøyskolen Sitc Têtê-de-Ran ligger. Anna Gyril hadde en fin tid der og fikk sitt diplom fra skolen i 1989. I tillegg til alt det hotellfaglige, ble selvsagt også språk-ferdighetene i fransk, engelsk og tysk styrket under oppholdet i Sveits.
For tiden er Anna Gyril hjemme med fjerde og foreløpig siste skudd på «Skram-stammen», som foruten Lucas på 6 måneder, består av Matilde på 4 år, Daniel på 9 år og eldstedatter Victoria på 10 år (de to eldste var på skolen da bildet ble tatt).
 
Og, som mor, så datter. Også i denne generasjonen er det eldste datter som allerede i en alder av 10 år, har sagt til bestefar Isak Skram: «Jeg skal bli sjef på Cochs Pensjonat»! Så her får vi ingen problemer med kontinuitet med driften i framtiden!
 
Anna Gyril ønsker som de foregående generasjonene å ha sterk fokus på det som er viktig for gjestene; at det er rent og ordentlig og at et opphold på Cochs Pensjonat skal føles som «å komme hjem til kjente». Anna Gyril poengterer at for å klare denne målsettingen er det svært viktig å ha kontinuitet blant ledelse og medarbeidere. Medarbeidere som har vært på Cochs i 10 år eller mer borger for denne kvaliteten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rimelig overnatting i oslo - rimelige rom i oslo - rimelig husvære i oslo - utleie av rom i oslo - billig overnatting i oslo - billig hotellrom i oslo .- rimelige hotellrom i oslo -