Pages in English
    
Bestilling/priserSe rommene våre
 

Slik finner du oss

Konferanserom

Handlegaten
 
Kulturvandring
 
Spisesteder og uteliv
 
Kunst på veggene våre

Historien

Om Cochs

Gjester

Bildegalleri

Til hovedsiden

Cochs Pensjonat
Parkveien 25 N - 0350 Oslo

Telefon +47 23 33 24 00
Telefax +47 23 33 24 10
Org.nr.: 939 194 428 MVA


booking@cochs.no 

 

Litt mer om oss!

Noen gjester har gitt navn til rom
Rom 214, 321, 502 og 521 har sine helt spesielle historier. I forbindelse med 75 års jubileet (2002) fikk 4 berømte gjester sine ”egne rom”!
Les om personene som har gitt navn til noen av våre rom

  
Kulturpersonligheten og politikeren Hallgrim Berg har fått et rom oppkalt etter seg.


  

 

 
Kulturhistorie fra kjeller til loft  
I pensjonatets kjeller laget Bjørn Kaaks sine spesielle håndkolorerte tresnitt. Bjørn holder utstillinger over hele landet og har etter hvert en stor produksjon bak seg. Noen av hans bilder finner du også på veggene i pensjonatet. Bjørn er utdannet ved Kunstakademiet, har studert videre under Ludvig Eikaas og holder utstillinger over hele landet. Han er mest kjent for sine flotte tresnitt med motiver fra norsk natur, kulturhistorie og dyreriket. Flere av hans bilder er brukt som premier i Naturredaksjonen (NRK).
 


En av kjellerbodene som kalles "Revehiet" er samlingsstedet for det humanøkologiske nettverket Allgrønn som er
miljøfor-kjempere for bl.a. klimautfordringene og bedre steds-og byutvikling.
Se www.allgronn.org

I "Revehiet" finnes også Den stille bølgen som drives av informasjonsrådgiver, billedkunstner og forfatter Erling Okkenhaug.
 

Bilder i bildet

Cochs pensjonat har kjøpt Erlings fotosyklus "Bilder i Bildet".
Disse fotofantasiene henger i dag på 24 av våre rom.  
Hele serien kan sees her

Pensjonatet har også kjøpt neste utstilling fra Erling Okkenhaug som heter Motivert og Inspirert
Bildene kan du se her  Kanskje et av bildene hang på rommet du overnattet på?
 
En annen som har arbeidet i kulturkjelleren er Ole Wille, slagerkomponist og lederutvikler. I 2003 aktuell med albumet ”Radiobil” med Clausen + Wille som blir utgitt av Tylden & Co høsten 2003. I 2000 ble hans sang ”Hjemlengsel” valgt til ”Tusenårslåt” for Møre og Romsdal. Nr. 1 på Norsktoppen i 2000 med ”Stjernestøv”.

Låten Hjemlengsel kan du laste ned og høre her

 
Rent og ordentlig

Familien Skram har alltid lagt vekt på at pensjonatet skal framstå som rent og ordentlig og at det skal oppleves som «et andre hjem» og historien har vist at de første Skram hadde rett. Fler og fler bedrifter og privatpersoner regner seg som faste gjester på Cochs. 

Kjente artister
På 70 tallet ble Cochs Pensjonat flittig brukt av platebransjen i en tid hvor nye norske artister begynte å blomstre i utkantnorge, for så å gjøre det stort på VG-lista, Norsktoppen og TV! Audun Tylden beskriver det slik:
 ”På Cochs Pensjonat, nederst i Bogstadveien, strategisk plassert på skrått ovenfor Lorry, Der ble de losjert inn, de aller fleste. Man var kommet til den forjettede Tigerstaden for å lage langspillplate, og hadde generøst fått tildelt brorparten av en hel uke til å feste sitt musikalske genius til platerillene. På rekke og rad kom de, og et oppstemt publikum svelget unna med største fryd. Svein Byhring sendte dem til topps i tur og orden på Norsktoppen, Ola Nergaard presenterte dem i hopetall på TV, og Stein Dag Jensen i Dagbladet og Morten Stensland i VG sørget for å furnere Det Norske Folk med detaljene om hvor de kom fra, hva de spiste til middag og hvem inspirasjonskildene deres var. Om dette kan fortone seg idyllisk for den yngre leser, så var det faktisk det. I tur og orden dukket de opp: Olav Stedje, Randi Hansen, Unit 5, Beranek, Jannicke, Lava, Vazelina Bilopphøggers, Kjipe-Lars Kilevold…. og platebransjens hoff-leverandører av platetroféer jobbet dobbeltskift for å kunne dekke det skrikende behovet for gull- og platinaplater”.
   

“Mors og fars historie”
 
får strålende kritikk  i Sverige
Edvard Hoems “Mors og fars historie” roses i Sverige forteller Dagbladet 15. mars 2007. Boka, som var nominert til Nordisk Råds litteraturpris i fjor, får strålende kritikk i Dagens Nyheter. Anmelderen Eda Adolfson roser Hoem for ikke å forsøke å gå inn i andres psyke, til tross for at han skriver om sine foreldre. “Hoem skaper emosjonell spenning gjennom det tilbakeholdne, anede, gjettede - og godt kompo-nerte”, skriver hun blant annet, og sier at hun ble fengslet av historien fra første side.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rimelig overnatting i oslo - rimelige rom i oslo - rimelig husvære i oslo - utleie av rom i oslo - billig overnatting i oslo - billig hotellrom i oslo .- rimelige hotellrom i oslo -